Teravih namazını hatimle kılmak sünnettir. Günümüzde daha çok sayfaya dayalı bir usûl takip ediliyor olsa da kadim zamanda yaygın bir mushaf tertibi bulunmadığından veya başka sebeplerden dolayı daha çok âyet sayısına dayalı bir takip geliştirilmiş ve başta İmâm-ı A‘zâm Ebû Hanîfe rahimehullâh olmak üzere, fukahanın cumhurunun her rekâtta on âyet okumak suretiyle hatmi münasip gördüğü kaydedilmiştir.
Hatimle teravih namazı; el-Fetâvâ ve el-Fevâid eserlerinin sahibi Ebû Ali Hüseyn ibni Hızır en-Nesefî (v. 424) rahimehullâh gibi fukahanın beyanı veçhile, âdeta Kur’ân-ı Kerîm’i namazda hatmetmek için meşru kılınmış gibidir. Ramazân-ı Şerîfin hakkıyla ihyâsı konusunda mühim bir gelenek olan bu tatbikat, günümüzde titizlikle sürdürülmektedir.
Son iki yılda camilerde kılamadığımız teravih ve teheccüd namazlarını bu sene kılabilme ümidini taşıyoruz. On bir ayın sultanına yaklaşık bir ay kala, Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının hatimle kılınacağı camilere dair listeyi güncellemeye başladı. İstanbul’un tamamı hakkında bilgilendirme zor olacağından, Fatih ilçesine ilişkin açıklanan listenin mevcut hâlini, güncellendikçe yenileyeceğimizi bildirerek paylaşmak istiyoruz.
Fatih’te Hatimle Teravih Kılınacak Camiler
Behruzağa Odabaşı Camii
Gazi Ahmet Paşa Camii
Hacı Hamza Camii
Hadım İbrahimpaşa Camii
Hekimoğlu Ali Paşa Camii
Hoca Üveys Camii
İskenderpaşa Camii
Kumrulu Mescidi
Mihrimah Sultan Camii (Kırâat-i Hamza, Rivâyet-i Halef)
Muratpaşa Camii
Mustafa Muslihiddin Yarhisar Camii
Sankiyedim Camii
Soğanağa Camii
Şehzadebaşı Camii (Farklı imamların kıldıracağı caminin teravih programı için tıklayınız)
Şevket Çukurbostan Camii
Tahirağa Camii
Yavuz Sultan Selim Camii
Yusuf Sucaattin Camii
İstanbul Listesi için tıklayınız.
Yorum Yazın
Yorum Ekleyin